Skotare
john-deere-1270g-8w
1070g_3
IMG_0573 (2)

Maskinparken består av två skördare, tre skotare samt en liten grävmaskin. Vi strävar efter att ha moderna maskiner för att kunna utföra arbeten med hög precision till rätt pris.

Företaget är PEFC –märkt. Vår största uppdragsgivare är Derome skog AB som köper in virke från markägare i området.

JD1210 G är en skotare med 13 tons lastkapacitet. Den har medsvängande och nivellerande hytt vilket påtagligt ökar förarens komfort. Lastutrymmet är hydrauliskt breddbart för att nå full lastkapacitet på hyggena. Kranen är utrustad med kranspetsstyrning för att hjälpa föraren att hålla hög kapacitet genom hela arbetsdagen. Maskinen är utrustad med 800-hjul för att skona marken så mycket som möjligt. Vi har en som går efter 1270:in.

Valmet 830.3 är en riktigt smidig och lätt skotare som vi främst kör gallringar med, men även en del slutavverkning. Maskinen har 9,3 meters räckvidd och en lastkapacitet på nio ton. Maskinen är modifierad för att vi ska kunna ha extra breda band runt om maskinen för bästa möjliga bärighet på svag mark. Bandplattorna på dessa banden är 103 cm breda bak och 93 cm breda fram Vi har två stycken skotare av denna modellen. Dom går efter 1070:in.